in samenwerking met BeFrank
Apple Tree helpdesk
020 - 470 09 20
  Mijn Apple Tree

Bijna met Pensioen

U kunt uit verschillende verzekeraars kiezen om uw pensioen aan te kopen.

U bent bij BeFrank pensioen aan het opbouwen of heeft dat gedaan. Dat pensioengeld is belegd. Als u met pensioen gaat worden de beleggingen verkocht, zodat u er uw pensioen mee kunt aankopen. Dat uitkeren van uw pensioen gaat via een pensioenverzekeraar. U kunt zelf bepalen bij welke pensioenverzekeraar u uw opgebouwde pensioenkapitaal onderbrengt. Ongeveer vier maanden voor uw pensioendatum ontvangt u een brief van BeFrank met uitleg over de procedure rond uw pensioeningang en een schatting van de hoogte van uw pensioenkapitaal dat op de pensioendatum beschikbaar zal zijn.

Met deze gegevens kunt u zelf bij ons offertes aanvragen. Deze offertes kennen een relatief korte geldigheidsduur. Ongeveer een maand voor uw pensioendatum ontvangt u een brief van BeFrank met de definitieve hoogte van uw pensioenkapitaal. U heeft vervolgens een maand om te bepalen bij welke verzekeraar u pensioen wilt aankopen.

VERGELIJK OPTIES
Bij het vrijkomen van een opgebouwd pensioenkapitaal loont het om goed te zoeken naar een geschikte pensioenverzekeraar. Het is belangrijk om eerst uw persoonlijke financiële situatie en (inkomens)behoefte te bepalen en vervolgens een passende aanbieder te zoeken. Daarbij moet u ook de wettelijk bepalingen voor ogen houden. Een pensioen moet bijvoorbeeld levenslang uitkeren en mag niet in één keer worden uitbetaald.

Verschillen in de hoogte van de uitkering kunnen groot zijn. Dat komt doordat verzekeraars verschillende rentepercentages en kosten hanteren. De hoogte van uw pensioenuitkering wordt bepaald aan de hand van drie factoren:


BEREKENEN
Op deze website kunt u snel en eenvoudig de hoogste uitkering voor uw vrijkomende pensioenkapitaal berekenen. Na het invoeren van uw gegevens worden de offertes van verschillende verzekeraars vergeleken. De offerte van uw keuze kunt u online aanvragen en deze krijgt u dan toegestuurd.

Houdt voor u start de gegevens van uw pensioenkapitaal bij de hand. Deze heeft u ontvangen van BeFrank. Tijdens het doorlopen van de website wordt deze informatie gevraagd.

Deze site opereert onafhankelijk van BeFrank. Apple Tree stelt u via deze site in de gelegenheid om de meest geschikte (hoogste) aanbieding in de markt te selecteren. BeFrank is niet verantwoordelijk voor de offertes of uitvoering van de pensioenuitkering van de door u geselecteerde pensioenverzekeraar noch voor de adviezen die u van Apple Tree krijgt.

UW PENSIOENUITKERING BEREKENEN IN DRIE EENVOUDIGE STAPPEN

STAP 1: PENSIOENUITKERING BEREKENEN
Vul eerst de uitgangspunten voor de berekening in. Het gaat om het beschikbare pensioenkapitaal, uw geboortedatum en een eventuele keuze voor een partnerpensioen.

STAP 2: PENSIOENUITKERING VERGELIJKEN
Via deze site vergelijkt u direct het aanbod van de hoogst uitkerende verzekeraars. U krijgt dan een vergelijking van de hoogste naar de laagste uitkering. Wij maken een zo breed mogelijke vergelijking van de markt. Helaas zijn er ook een aantal verzekeraars die niet meewerken aan een online vergelijking. U heeft een vergelijking van de verzekeraars die het meest actief zijn in deze markt en waar Apple Tree mee samenwerkt.

STAP 3: PENSIOENOFFERTE OPVRAGEN
Vanuit de vergelijking weet u welke verzekeraar voor u de hoogste uitkering geeft. U kunt de gewenste pensioenofferte meteen online aanvragen.

Start direct met berekenen en ontdek zelf welke verzekeraar u de beste aanbieding doet.

Apple Tree gebruikt cookies

Apple Tree gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.